Hjemsendte børn i isolation må ikke forlade hjemmet

Det lyder meget mærkeligt, men det er desværre sandt: Mange forældre sender deres hjemsendte børn i isolation til fritidsaktiviteter alligevel. Så er det jo ikke så mærkeligt, at smittetallet sætter nye rekorder uge for uge. Det er det lange seje træk at få bugt med epidemien, og vi må alle gøre vores pligt.

Så mind hinanden om det – bliv nu hjemme, hvis du er tæt kontakt til en smittet. De fleste af os får næsten ingen symptomer eller bare milde forløb. Men det gælder jo desværre ikke for alle.

Chef for Dagtilbud i Gentofte Kommune, Sanne Nielsen, sender  følgende opfordring ud til alle forældre med børn i dagtilbud i kommunen:

“Kære forældre

I Gentofte Kommune er der som i resten af landet desværre en stigning af antallet af smittede med Covid-19. Dette gælder også på dagtilbuddene.
Et vigtig led i forsøget på at forebygge og inddæmme smitten er at begrænse kontakten med andre, hvis man er smittet eller har været i kontakt med en smittet.

Myndighederne anbefaler, at børn, der er hjemsendt fra et dagtilbud, også bliver hjemme fra fritidslivet (idrætsforeningen, legegrupper eller lignende). Det samme gælder sociale arrangementer, tandplejen og andre steder, hvor der kan være tæt kontakt med andre.

Hvis jeres barn er hjemsendt, vil vi derfor bede jer om at holde jeres barn hjemme fra fritidsaktiviteter mv., indtil hjemsendelsen ophører. Giv også meget gerne besked til fritidslivet om hjemsendelse.

Hvis jeres barn er konstateret smittet med Covid-19, vil vi bede jer om også at kontakte fritidstilbud mv., så vi bedst muligt kan inddæmme smitten.

Yderligere information kan læses i pjecen fra Sundhedsstyrelsen: Har dit barn symptomer, der kan være Covid-19, eller er der smitte i dit barns dagtilbud eller skole?