Pædagogmangel: Hvor slemt står det til?

foto fra canva.com

Der tales og skrives meget om manglen på pædagoger, både lige nu og fremover til implementeringen af minimumsnormeringerne. Her i Gentofte Børnevenner har vi lavet en survey blandt vores institutioner i Gentofte Kommune for at høre, hvor slemt egentligt står til her. 57 % svarer, at det er svært at rekruttere pædagoger og at de har ubesatte pædagogstillinger lige nu.

Ufaglærte i pædagogjobs

Det resultat lægger sig op ad tallene fra BUPLs store undersøgelse, hvor der er sat fokus på, om lederne har besat pædagogstillinger med ufaglærte. I Gentofte Kommune er det 57 %, der har måttet ansætte ufaglærte i pædagogstillinger. Gentofte Kommune kommer ind på en 4. plads på listen over kommuner med flest ufaglærte i pædagogstillinger. Se BUPLs undersøgelse her.

Hvad mener lederne, der kan gøres?

I Gentofte Børnevenners survey har vi også spurgt, hvad lederne mener, der skal gøres for at få afhjulpet problemet. Her svarer mange, at de mener en bedre løn og ansættelsesvilkår er væsentligt. BUPL er da også med i lønstrukturkomitéen, der skal se på lønninger i den offentlige sektor og det er en forhåbning, at det vil betyde et højere lønniveau for pædagoger. Flere ledere mener dog også, at pædagogfaget skal tales op og at der trænger til flere positive historier både om faget og arbejdet.