Velkommen til den nye leder i Æblegården

Så er der ansat ny leder i Æblegården. Malene Bangsvig begynder sit arbejde d. 14. september. Hun har 20 års erfaring fra dagtilbud og har de seneste 14 år været leder af en daginstitution.

Æblegården er en af Gentofte Børnevenners ældste institutioner, der åbnede som en privat halvdagsbørnehave i 1948 til aflastning af kvarterets møde “med mangelfuld hjælp i hjemmet”. Ellers var Gentofte Børnevenners primære fokus at oprette og drive pasningstilbud til enlige mødre, der måtte arbejde. I æblegården kom der ét hold børn fra kl. 9-13 og et andet hold fra kl. 14-17. Det var dog svært at få børnehaven til at løbe rundt uden offentlige tilskud og derfor blev børnehaven dog også ret hurtigt godkendt at Socialministeriet og fik tilskud fra 1951/52. I 1961 køber Børnevennerne villaen efter at have lejet den siden åbningen.

Før Gentofte Børnevenner overtog børnehaven, havde Fru Vilma Sveistrup haft både privat børnehave og i en periode også privatskole i huset siden 1. august 1932. I Villabyernes blad averterer samme Fru Sveistrup med ledige børnehavepladser, men på en anden adresse, allerede i 1925. Fru Sveistrup annoncerer i Villabyerne til og med 1942. Sammesteds kan man læse, at børnehaven er en Montessori-Børnehave, og at der var foredrag om Montessori-principper og børneernæring i huset. I 1946 søges der efter hjælp til børnehaven, så den er formentligt fortsat i en tid uden Fru Vilma Sveistrup.

Kender nogen til noget mere om Fru Vilma Sveistrup og hendes børnehave, må de meget gerne kontakte Annemarie Elvstrøm-Vieth hos Gentofte Børnevenner på [email protected]