En hjertevarmer fra Dalgårdens børnehave

Elisabeth Fabricius, souschef i Børnehuset Dalgården i Vangede, fortæller: “Forleden morgen stoppede en mor mig på parkeringspladsen for at fortælle, hvor meget farvelmappen, vi laver til børnene, når de skal i skole, betyder. Hendes søn startede i skole sidste år, og han var lige, som den eneste dreng, blevet inviteret til fødselsdag af en pige, som han havde leget med i børnehaven. Han var ikke så stolt ved situationen, for som bekendt bliver børn ofte meget kønsbevidste, når de kommer i skole. Hans mor havde taget hans farvelmappe frem og læst det afsnit for ham, hvor vi havde skrevet du er rigtig god til at lege med alle, både små og store, drenge og piger. Den næste dag gik han, på eget initiativ,  hen til pigen og sagde, at han gerne ville med til hendes fødselsdag.”

Om Dalgårdens farvelmappe – den blå bog

Dalgården laver en ”farvelmappe” til børnene, når de stopper. Den rummer fotos, tegninger og opgaver fra børnenes tid i vuggestue og børnehave, og en lille beskrivelse af barnet, både fra afslutningen af vuggestuetiden og børnehavetiden. De kalder den en blå bog, og de skriver om barnets tid på stuen, om foretrukne lege og aktiviteter, om barnets styrker og kampe, og om egenskaber, som de særligt vil huske barnet for. Elisabeth uddyber, “En farvelmappe er ikke bare et hyggeligt minde, det er dokumentation fra barnets livsvidner: Vi har set dig, vi har forstået dig, vi værdsætter dine kvaliteter, vi tror på dig. Farvelmappen bidrager til barnets narrativ om sin identitet: Jeg er sådan en, der kan…”

I Danmark er vi meget tilfredse med vores dagtilbud

Den samlede tilfredshed blandt brugerne af dagtilbud i Danmark ligger på 87 % (se den seneste landsdækkende brugerundersøgelse her). Det skulle man ikke altid tro, når man ser medieomtalen. Gentofte Børnevenner vil gerne være med til at tale pædagogfaget op og give tilfredsheden mere omtale. Skriv til Annemarie Elvstrøm-Vieth om små eller store projekter eller gode oplevelser fra jeres hverdag i Gentofte Børnevenners medlemsinstitutioner, så vil vi dele historierne her på hjemmesiden og vores facebook.