Ny rapport: Hver femte barn i dagtilbud savner omsorg

Børns vilkår har i denne uge offentliggjort en rapporten “Tryg tilknytning i dagtilbud”, der viser, at hvert femte barn savner omsorg og trøst i institutionen. Dette stemmer desværre overens med, at mange pædagoger ofte føler, ifølge formand for BUPL Elisa Rimpler, at de står alene med alt for mange børn og dermed ikke kan yde den omsorg, de gerne ville. På den måde rammer rapporten ind i debatten om bedre normeringer.

“Hvis alle børn skal opbygge en tryg tilknytning til en voksen i dagtilbuddet, forudsætter det, at normeringerne bliver løftet”, lyder en hovedanbefaling fra rapporten.

En anden anbefaling er at styrke den pædagogiske faglighed ved at ’udvikle pædagoguddannelsen med en større vægtning af praktiske færdigheder og en styrket viden om udviklingspsykologi’.

»Vi skal have flere voksne i dagtilbuddene, og det er meget vigtigt, at det er nærværende voksne. Udover bedre normeringer skal vi derfor styrke rammerne om det pædagogiske arbejde,« siger direktør i Børns Vilkår Rasmus Kjeldahl.

Læs en artikel om rapporten fra BUPL HER

Læs rapporten HER

Børneminister Pernille Rosenkrantz-Theil har også lige udtalt sig om minimumsnormeringer på BUPLs hjemmeside. Læs det HER