,

Rekordstort optag på uddannelsen til meritpædagog

Alle kender de sørgelige fakta: Der mangler akut pædagoger især i hovedstadsområdet og der er lave optag på pædagoguddannelsen. Så hvorfra skal pædagogerne til minimumsnormeringerne komme? Der er dog grund til forsigtig optimisme, da nye tal viser, at de storkøbenhavnske kommuner, herunder Gentofte, er gået aktivt ind i kampen for at få flere pædagoger.

Københavns Professionshøjskole (KP) melder nemlig om rekordstort optag på uddannelsen til meritpædagog: Mens 112 personer begyndte på KP’s merituddannelse i 2020, er der i år hele 416 nye studerende. Størstedelen af de meritstuderende støttes økonomisk af en kommune.  I resten af landet er optaget dog langt lavere og det vurderes at skyldes, at det ikke er alle kommuner, der støtter de studerende økonomisk og på den måde arbejder på at forebygge pædagogmangelen. Herudover er der også enkelte steder for få studiepladser, så kvalificerede ansøgere må afvises.

Dekan for Det Pædagogiske og Samfundsfaglige Fakultet på KP, Annegrete Juul, siger, at man ikke behøver bekymre sig om, at meritpædagogerne ikke bliver dygtige nok:

”Jeg tør godt lægge hovedet på blokken og sige, at det stigende antal merituddannede pædagoger ikke vil føre til et kvalitetsdyk,” siger hun og påpeger, at indholdet på merituddannelsen er det samme som på den ordinære uddannelse trods den kortere studietid. Læs mere om emnet i denne artikel fra BUPL: Store forskelle: Så mange meritpædagoger er på vej til din landsdel – BUPL