,

Hvordan er anbefalingerne, nu hvor smitten stiger?

I Storkøbenhavn er flere kommuner over eller lige på grænsen til at have høj lokal smitte – det vil sige flere end 500 aktuelle tilfælde pr. 100.000 indbyggere. Se om det gælder din kommune HER.

Flere børn i daginstitutions- og grundskolealder bliver smittet ifølge Statens Seruminstitut. Ifølge den landsdækkende oversigt fra 3. november er over 600 børn i alderen 0-5 år og næsten 2.000 børn i alderen 6-11 år blevet smittet de seneste syv dage.

Derfor er corona-retningslinjerne blevet opdateret af Børne- og Undervisningsministeriet opdateret corona-retningslinjerne for kommuner med høj lokal smitte.

Ikke-vaccinerede ansatte bør blive testet ugentligt

Ministeriet anbefaler fortsat, at ansatte i daginstitutioner landet over, som ikke er tidligere smittet eller ikke er vaccineret mod COVID-19, bliver testet en gang om ugen. Retningslinjerne indeholder dog intet krav om, at kommunen skal stille testfacilitet til rådighed i umiddelbar nærhed af arbejdspladsen.

Hvis dit barn er nær kontakt?

Alle børn på en stue er nære kontakter til en smittet person i samme stue.  Men børnene behøver ikke længere blive hjemme. De bør lade sig teste hurtigst muligt og derefter på 4. og 6. dagen efter sidste kontakt til den smittede. Børn under 3 år behøver ikke blive testet. Institutionerne kan opfordre til, at børn, som er nære kontakter til smittede, bliver hjemme. Men børnene kan ikke afvises, hvis de ikke har symptomer på sygdom.

Bland ikke stuerne med hinanden

I områder med høj lokal smitte anbefaler Børne- og Undervisningsministeriet, at børnene så vidt muligt holder sig indenfor egen stue eller tilsvarende gruppeinddeling. Desuden opfordres til, at aflevering og afhentning af børn igen foregår udendørs, hvis det er muligt.