Vi fejrede børns rettigheder

I det dejligste vejr fejrede vi Børnenes Grundlovsdag d. 31. maj 2023, her i Gentofte Børnevenners have. Der kom 89 glade børnehavebørn + deres pædagoger og pædagogmedhjælpere. Dagen blev festligt indledt med en kort tale af børnevennernes direktør, Sabina Holm Larsen, og derefter var der en helt fantastisk miniforestilling med cykelmyggen, den franske cykelartist Serge Huercio, der kom og viste os sine bedste, vildeste, mest nervepirrende og flotteste cykeltricks.

Da børn og voksne havde fået klappet færdigt, gik dagens aktiviteter i gang. Her gik børnene rundt i små grupper med deres voksne og prøvede det hele. Her kommer et udpluk: Ribisgårdens leder og souschef, Ulla Qvist Engholm og Ulla Merete Jørgensen, holdt den fineste samtalecafé i vores ene telt. Siddende i rundkreds på halmballer havde de filosofiske samtaler med børnene om de forskellige verdensmål. På bålpladsen blev der talt om madspild og spist bålsuppe med hjemmelavede croutoner sammen med Solstrålens leder, Frederikke Thoms Backe og Lis Graabirk, økonoma samme sted. I vores tipi blev der fortalt medrivende eventyr af skuespiller Kirsten Breum. Ved siden af kunne børnene lære om affaldssortering og træne, hvor gode de var til at ramme de rigtige affaldsbeholdere sammen med Hanne Hjetting Andersen, der er formidlings- og undervisningsansvarlig hos Gentofte Kommunes afdeling for Affald og Genbrug. Karen Stevnbak Andersen, Grøn Guide, havde et hjørne med kriblekrable-dyr, her var det især stålormene, der vakte begejstring. Fra Åkanden kom Souschef Tane Nikqi og pædagog Esben Lykkeskov Jensen, de organiserede en bod med gør-det-selv tatoveringer, der dog kunne vaskes af med vand og sæbe, her hjalp Kathrine Zaballos, stifter af Vennernes Klub og medlem af Gentofte Børnevenners Hovedbestyrelse, også med.

Stemningen på dagen var fantastisk, børnene (og deres voksne) var utrolig søde og begejstrede. En kæmpe tak til alle jer der kom og også de ovennævnte samarbejdspartnere. Vi håber, I vil have lyst at være med næste år også.