“Vi skal tjene en masse penge til de syge børn!”

Fredag d. 31. marts var en festdag i gult for Fuglebakken i Gentofte. For anden gang deltog børnehavegruppen i det årlige Rynkebyløb, hvor børnene via sponsorater samler penge ind til Børnelungefonden. Både børn og voksne, og de tre arrangører fra Rynkebyløbet, var alle trukket i gult, lige som legepladsen også var pyntet flot op. Gæsterne fra Rynkeby havde juicebrikker og armbånd med til børnene til efter løbet.

Ræs rundt om børnehaven

Ruten var på 50 meter gik rundt om om børnehaven, den var bevidst lavet kort, så alle børn kunne nå mange runder. Langs ruten var der bænke, hvor børn og voksne kunne sidde og heppe – eller tage en lille pause. “På den måde er vi alle samlet hele tiden og når vi giver High Five, klapper og hujer, så bliver der god stemning og de fleste får lyst til at løbe en runde mere” fortæller Christina Bjørn Thomsen, leder af Fuglebakken.

Godt forberedte og meget spændte børn

I dagene op til løbet har personalet i børnehaven talt med børnene om formålet med løbet. Hvad betyder det at samle penge ind, eller at have en sponsor og vigtigst af alt hvad betyder det for nogle børn, at de har en sygdom og hvordan kan man hjælpe? Børnene har været nysgerrige og spændte, og en 4-årig dreng sagde, da de talte om formålet med løbet, at “vi skal tjene en masse penge til de syge børn!” Der er også blevet snakket meget om, hvor langt man kan løbe blandt børnene. Sidste år var der en dreng, der løb 100 runder og det var derfor et mål for flere af børnene. I år løb børnene mellem 250 m og 5500 m. 8 børn løb 5 km eller derover og de løb og løb, indtil de voksne sagde stop. “Det var en virkelig sjov formiddag og vi deltager helt sikkert igen næste år, ” siger Christina Bjørn Thomsen.